• Vypredané
Euromince mince 2 Euro Vatikán 2015 - Philadelphia (farebná UNC)
search

2 Euro Vatikán 2015 - Philadelphia (farebná UNC)

64,00 €   s DPH
Množstvo
Produkt už nie je dostupný k predaju.

6.10.2015 bola emisia dlho očakávanej mince z Vatikánu. Prvý krát bola minca vydaná okrem BU kvality aj ako Proof minca.

Témou novej mince je 8. svetové stretnutie rodín vo Philadelphii. Ide o obzvlášť dôležitý okamih v živote cirkvi, keďže jeho svätosť, František kladie osobitnú pozornosť na tému rodiny. "Dnes sme povolaní uznať, ako krásne je založiť si rodinu, ako nepostrádateľná je rodina pre život a budúcnosť ľudstva. Sme povolaní, aby sme oznámili Boží veľkolepý plán pre rodinu a na pomoc manželom prežiť tento plán v ich živote, ich odprevadenie uprostred toľkými ťažkosťami s pastoračnou starostlivosťou, ktorá je zdravá, odvážna a plná lásky. Zhromaždenie vo Philadelphii zahŕňa aj príslušníkov iných cirkví, kresťanských komunít, rovnako ako iné náboženstvá. Vyzýva všetkých, aby sa zaviazali k načúvaní jeden druhého a spolupracovať ako veľká rodina.

Na minci je vyobrazené dielo umelca Chiara Principe - ide o objatie planéty dvomi rodinamy rôznych etnických pôvodov ako symbol pápežskeho a kresťanského posolstva.

Autor: Chiara Principe
Rytec: 
Ettore Lorenzo Frapiccini
Náklad: 94,000 
Mincovňa: IPZS (Taliansko)
Emisná cena  18€

Tabuľka vlastností

Nominálna hodnota
2 Euro
Krajina
Vatikan
Rok
2015
Kvalita
UNC
Prevedenie
Farebné (vnútorná časť národnej strany farebne zvýraznená)
Balenie
Etui
Dátum emisie
6.10.2015
Komentáre (0)
Na tento produkt momentálne nie je pridaná žiadna recenzia.