• Vypredané
Euromince mince Obal na 2 Euro Vatikán 2015 - Philadelphia
search

Obal na 2 Euro Vatikán 2015 - Philadelphia

2,00 €   s DPH
Množstvo
Vypredané

6.10.2015 bola emisia dlho očakávanej mince z Vatikánu. Prvý krát bola minca vydaná okrem BU kvality aj ako Proof minca.

Témou novej mince je 8. svetové stretnutie rodín vo Philadelphii. Ide o obzvlášť dôležitý okamih v živote cirkvi, keďže jeho svätosť, František kladie osobitnú pozornosť na tému rodiny. "Dnes sme povolaní uznať, ako krásne je založiť si rodinu, ako nepostrádateľná je rodina pre život a budúcnosť ľudstva. Sme povolaní, aby sme oznámili Boží veľkolepý plán pre rodinu a na pomoc manželom prežiť tento plán v ich živote, ich odprevadenie uprostred toľkými ťažkosťami s pastoračnou starostlivosťou, ktorá je zdravá, odvážna a plná lásky. Zhromaždenie vo Philadelphii zahŕňa aj príslušníkov iných cirkví, kresťanských komunít, rovnako ako iné náboženstvá. Vyzýva všetkých, aby sa zaviazali k načúvaní jeden druhého a spolupracovať ako veľká rodina.

Na minci je vyobrazené dielo umelca Chiara Principe - ide o objatie planéty dvomi rodinamy rôznych etnických pôvodov ako symbol pápežskeho a kresťanského posolstva.

Autor: Chiara Principe
Rytec: 
Ettore Lorenzo Frapiccini
Náklad: 94,000 
Mincovňa: IPZS (Taliansko)
Emisná cena  18€

Tabuľka vlastností

Krajina
Vatikan
Rok
2015
Komentáre (0)
Na tento produkt momentálne nie je pridaná žiadna recenzia.